Izdelava spletnih strani
2006

Prison Break Site

www.prisonbreaksite.net

V začetku leta 2006 sem za oboževalce televizijske serije Prison Break (Beg iz zapora) postavil spletni portal ter na njem opravljal funkcijo administratorja (up. ime: eLiSiR).

Portal ja dosegel zelo velik uspeh saj se je nanj registriralo več kot 7000 članov. Nazadnje zabeleženi rekord števila različnih obiskovalcev portala v enem dnevu pa se je 3. septembra 2008 povzpel na 10.253 različnih obiskov.

Prison Break Site
Med delovanjem portala se je ta nenehno izpopolnjeval, tako vsebinsko kot tudi oblikovno. Kasneje se je rodila tudi ekipa moderatorjev, prevajalcev in oblikovalcev in tako smo s skupnimi močmi portal vsebinsko dopolnjevali. Posebno zahvalo zasluži ekipa Matej Lepej (LapD), Sabina (FreakChiq) in Tomaž Pišlar (Tinytimy). Nekaj mesecev za tem, ko so serijo prenehali snemati je obiskanost portala precej upadla zato ta danes žal ni več v delovanju. V času delovanja portala je tega obiskalo skupaj več kot 1.500.000 različnih obiskovalcev.

2006

LOST-Serija

www.lost-serija.net

V letu 2006 sem sodeloval tudi pri nastajanju spletnega fan portala televizijske serije Lost (Skrivnostni otok). Del ekipe portala Prison Break Site se je posvetil predvsem portalu LOST-Serija.net, jaz pa sem se osredotočal bolj na Prison Break portal zato sem po postavitvi spletne strani LOST-Serija.net delo prepustil Sabini (FreakChiq) in Tomažu (Tinytimy).

LOST-Serija
Tudi omenjeni portal je dosegel precejšni uspeh a je nekaj časa po zaključku serije tudi ta zaprl svoja virtualna vrata.

2007

Društvo likovnikov Brežice v1

www.dlb.si

Za društvo likovnikov Brežice sem v začetku leta 2007 izdelal design spletne strani ter jo postavil v takrat aktualnem odprtokodnem php sistemu za upravljanje vsebin e107.

Društvo likovnikov Brežice v1
Stran je bila redno vzdrževana in na njej so bile objavljene aktualne novice o dogajanju v društvu (tečaji, delavnice in razstave).

2007

PeriFERIja

https://periferija.ssferi.um.si/

V začetku leta 2014 sem v sklopu Društva študentov FERI sodeloval pri nastanku novega medija, spletnega medijskega portala Periferija. Sam sem se spomnil tudi imena medija, zanj postavil in oblikoval spletni portal ter izdelal YouTube kanal. Spletni portal je bil namenjen obveščanju vseh, ki jih je zanimalo delovanje posameznikov in skupin, aktivnih na Fakulteti za elektrotehniko računalništvo in informatiko.

Periferija
Pri omenjenem mediju sem sodeloval kot urednik tehnik in sem ga tudi redno vzdrževal. Po zaključku mojega študija na FERI, je administracijo portala prevzel Študentski svet FERI. Žal pa ga niso uspeli obdržati pri življenju in je tako nekaj let po mojem odhodu ta ugasnil. Spletni portal tako ni več aktiven, je pa še vedno dostopen YouTube kanal medija na katerem si lahko ogledate nekaj video reportaž, nastalih v času delovanja portala. Pri eni od reportaž sem kot snemalec in montažer sodeloval tudi jaz.

2015

Špela Horvat – Blog

http://spelahorvat.com/

V letu 2015 sem sodeloval pri izdelavi spletne strani za slovensko manekenko Špelo Horvat. Design, ki ga je izdelal Grega T. Bohinc sem implementiral v WordPress sistemu in prilagodil glede na želje stranke.

Špela Horvat Blog
Spletna stran je implementirana v dveh jezikih in sicer je na voljo v slovenskem kot tudi v angleškem jeziku. Na spletni strani Špela tako v obeh jezikih objavlja izkušnje in dogodivščine s potovanj po svetu, med raznimi fotografijami pa v blogu objavlja tudi razne lifestyle prispevke s koristnimi nasveti.

2015

UGANDA 2016

www.uganda2016.si

V novembru 2015 sem izdelal spletno stran za humanitarno medicinski projekt – Uganda 2016. Šlo je za humanitarno odpravo, študentov medicine mariborske univerze, v države podsaharske Afrike. Na odpravi so študenti medicine z nudenjem zdravstvene in humanitarne pomoči ozaveščali, zdravili in reševali življenja tamkajšnjim prebivalcem.

Uganda 2016
Na spletni strani je bil projekt predstavljen bolj podrobno, prav tako pa tudi ekipa, ki je v času odprave na njej objavljala blog zapise. Do odhoda udeležencev odprave je spletna stran služila predvsem za predstavitev projekta in ekipe ter za zbiranje donacij.

Spletna stran jim je v času delovanja pridno služila  je pa minilo že kar nekaj let od projekta zato je tudi ta domena sedaj med neaktivnimi. Še vedno pa lahko obiščete Facebook stran odprave.

2017

Društvo likovnikov Brežice v2

www.dlb.si

Zaradi večje varnosti pa tudi boljše funkcionalnosti sem v začetku leta 2017 vso vsebino spletne strani Likovnega Društva Brežice preselil na nov sistem – WordPress. Večkrat nagrajeni CMS sistem WordPress je trenutno med najbolj pribljubljenimi odprtokodnimi sistemi na svetu.

Društvo likovnikov Brežice v2
Spletna stran je tako ob boljši preglednosti, varnosti in funkcionalnosti, pridobila tudi na vizualni preobrazbi. Ob upoštevanju smernic modernega oblikovanja sem spletno stran preoblikoval v minimalističnem stilu med tem pa skušal obdržati glavne značilnosti in strukturo spletne strani. Spletno stran še danes vzdržujem in na njej objavljam obvestila ter razne zanimivosti o dogajanju v društvu – kot so novice, fotografije in video prispevke.

Pusti komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja