V galeriji Posavskega muzeja Brežice je bila v sredo, 6. novembra 2019, otvoritev slikarske razstave Nevenka in sošolci.

Stanislav Makuc, Irena Čmer, Alenka Černelič Krošelj, Nevenka Rušković, Milan Marin in Drago Leskovar s svojo hčerko.

Razstavljena so dela akademskih slikarjev, moje mame Nevenke Rušković in njenih bivših sošolcev z magistrskega študija na ALUO: Milana Marina, Draga Leskovarja, Stanislava Makuca in Irene Čmer.

Za glasbeno spremljavo na razstavi je poskrbela moja nečakinja Rea Doria Bergant (odlična glasbenica, klarinetistka) – ob klavirski spremljavi prof. Pierine Cavaliere Mršić.

Za izdelavo vabila in plakata razstave sem bil zadolžen jaz, ravno tako pa sem dogodek ovekovečil tudi s fotografijami.

Nekaj maminih besed z razstave:

»Posebnost Akademije za likovno umetnost in oblikovanje je prav gotovo njen sprejemni izpit. To je pravi obred, ki traja štiri dni in marsikdaj je to osebna drama kandidata. Leta 2011 smo sošolci in jaz ta izpit uspešno naredili in prav kmalu spoznali, da je sprejemni izpit šele začetek zelo zahtevnega dela. Delali smo veliko, od 10-ih zjutraj do 20-ih zvečer. Ko je bilo naporno, smo si bili sošolci v pomoč in v oporo eden drugemu. Vsa ta leta študija v Ljubljani smo skupaj ustvarjali in se družili. Dve leti po končanem šolanju na akademiji se danes spet družimo, tokrat tudi z vami in vam na naši skupni razstavi predstavljamo svoja dela.«

Razstavo je predstavila in odprla direktorica muzeja Alenka Černelič Krošelj, ki je hkrati spomnila tudi na 70-letnico muzeja in povedala, da si v izjemno čast štejejo, da je del letošnjega praznovanja tudi razstava petih umetnikov, ki jih je povezala Brežičanka Nevenka Nestić Rušković.

Več o samem dogodku in preostale fotografije si lahko ogledate v prispevku, ki ga je za Posavski Obzornik napisala Natja Jenko Sunčič.

Mini reportažni albumček, ki sem ga objavil na svojem Instagram profilu:


Pod tem besedilom pa si lahko ogledate še foto knjigo, ki sem jo izdelal v programu ePhotolab. Fotoknjiga je bila v nekaj izvodih tudi fizično izdelana ter podarjena avtorjem in organizatorjem dogodka.


Pusti komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja